Årets älgjakt 2009

Måndag morgon kännde vi att äntligen var det dags med lilla julafton :)  Måndagen gav inget resultat mer än att vi fick frisk luft och det är inte att förackta det heller. Vi har haft lite sämre med älg i området i år om man jämför med förra året. Men så ska det kanske vara ibland... 
Måndag östersidan, tisdag västersidan  och onsdagen körde vi mitti området och det var varg och älg  på långt håll som vi såg. Eftermiddagen placerade vi om oss och då fick en av passskyttarna vargen nästan i knät, 4m från tornet vände den och gick sakta tillbaka åt det håll han kom. Ringde grannlaget och sa vad vi sett och någon timmar efter var den framme hos en passskytt där oxå. Mysiga djur det där....
Tisdagen sköt "Rektorn" Stefan Pettersson en tjur vid "Storekil" första året och första älgen och vi säger Grattis.
Sen kan vi hoppa till torsdagen, då blev det en kalv på pass 100, skytt Leif och lite senare en kalv till på pass "Storekil", skytt Tommy.
Fredagen var halva styrkan ute och jagade medan resten av gänget gjorde iordning för att grilla ÄLGFILÈN. Ner och handla, hem och göra potatisgratäng fixa sallad och en trattkantarellsås. Tillbaka med maten till slaktboa och äta det som är det bästa på hela året, färsk grillad älgfilé, bättre än julafton. DÄ NI!

Nu blir det efterjakt 25 oktober och 31 oktober vi har två stora kvar.


Söndag, här håller vi på med lite förberedelser och genomgångar.


Vy från 35:an


Våran hundförare var faschinerad av att vi alla hade var sin varm matlåda med oss :)


Nöjda jägare , den i mitten mest nöjd. Grankvist i mössan.Ja jäklar vilka godingar i vårat gäng.Nöjd skytt vid "Storekil" Stefan Pettersson även kallad "Rektorn" i vårat lag.Jaktlaget har samlats vid en liten kalv.Här har vi en liten kalv till.Styckardag mycke historier går det runt bordet då.Finköttbitarna får en liten lapp på sig, på den står det vad det är för kött ex. bogstek, innanlår etc.Så här fint är det innan vi delar ut i lotthögarna. Vi gör lotthögar och det är alltid en eller två högar som man sneglar lite extra på. I år var det en riktig extra finhög, bara fina kalvbitar och kalvfilé på den. Grattis till den som fick den. Men så är det, nästa år kan det vara min tur ...   :)

Så såg det ut i första veckan få se om det kommer in några bilder från efterjakten.RSS 2.0