Älgjaktsveckan är över

Ja då var denna älgjaktsvecka över. Nu är det några lördagar kvar att jaga på efter som vi inte har skjutit fullt än.
Här kommer det bilder från fredagens styckardag. Då styckas det, äts, lottas ut kötthögar och grillar älgfilén som vi äter gemensamt och även våra ungdommar som är med under veckan får äta filé.

Erik hjälper Tommy att se att sågen går i mitten.Stig med sin 9 taggare som han fick skjuta på sin sextionde älgjakt.Erik och Krister gör iordning Stigs horn.Lill Henrik med sin far tar ner en bakpart och som ni ser är han rädd att köttkroken ska trilla i skallen.Har skrapas varenda köttbit bort från benen.FinhögenHär mals det köttfärs.Två jägare njuter av solen. Gammel Urban och C-G.Här kokas det skalle.Finbitar i en av lott högarna, uppmärkta köttbitar och en siffra.Här har vi en skurhink med marinerad älgfilé.Här ligger gosakerna på grillen.I väntan på mat sitter här Jakob, Stig, Gammel Urban, Yommy och C-G.Nu vankas det mat. Det är potatisgratäng trattkantarellsås sallad och givetvis älgfilén.Kolla denna smarriga tallrik.Stefan, Leif och Jacob njuter av maten.
Även våra ungdomarna äter filé.Städningen går som hejsan och nu är det bara att åka hem med köttet till frysen.


/   Mia

Kommentarer
Postat av: Henrik

Fan att denna veckan ska gå så in i helvete fort bara. De är ju nu vi lever ut våra liv de flesta av oss men de är ju så de säger att underbart är kort.

2008-10-20 @ 22:18:15
URL: http://hjalleman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0