Så var de igång då :)

Ja idag drog de igång då. Äntligen måste jag säga, för så mycket förderedelser och älg som de varit innan jakten var de nog längesen de var. Och med de förutsättningarna så var iallafall min förväntningar höga och många andras också skulle jag tro.
 Skulle sitta på 2:an (intage) och skulle få gå ut tidigare ifall de andra passskyttarna skulle stöta iväg något när de gick på pass och om de skulle vara någon älg i intage redan när de var mörkt. Så igår bestämde jag mejj att smyga upp till tornet redan vid kl 6.00 i skydd av mörkret, fast i gårkväll när jag lagt mejj och låg och filosoferade så kom jag på att de är ju nog inte så himla bra ifall de ligger där eller står så jag smyger upp när de är ljust, eller ja ljust var de väll inte men de var så man såg ett par hundra meter framför mejj i allafall.
 Väl på pass så lyste älgarna med sin frånvaro och gjorde så ganska länge. För när hundförarna gått ett bra tag och var uppe på Vittberga så tänkte jag att var f'n är alla älgar de har ju gått så länge nu? Kan de vara så att de har rymt? Att vi sett för mycket innan och att de var borta nu?
 Men då helt plötsligt som en blixt från klar himmel började de "ploppa" upp älg lite här och var och observationerna började dugga tätt. En ko med kalv hit och en tjur dit, en tjur till och änne en tjur och PANG, PANG, PANG så var första tjuren omkull vält. De var åldersmanen. Mina damer och herrar "the one and only" - Stig som fick skjuta en 9-taggare och de hade de smygit in från bäcken (tror de var så iallafall) så de var ännu mer älg i såten och de var ett ganska skapligt ekipage som kom, ko med två kalvar och en liten tjur och Stigs 9-taggare. Sen kom de raportet om ko med en kalv igen och någon tjur till PANG, PANG så hade de välts en liten pinntjur hos mia för då var hon i farten med sin moseklubba.
Och mitt uppi detta så kom de in en skadeskjuten kviga från grannlaget. Så vi ställde om och spårade den de hade bara gjort en liten tripp in på vårat sen hade de gått över tillbaks till grannarn men hundförarna och hunden fortsatte spåra och vi andra hade ju 2 älgar att släpa ur skogen och dra skinnet av så vi sysselsatte oss med de förutom några passyttar som satt kvar där kvigan hade gått ifall hon skulle komma tillbaks.
Så när första älgen var avklädd så var de andra ute och hämtade storoxe som låg lite jävligt till men de lyckades få hem den. Så i halvlek så kom hundförarna tillbaks för de hade gått bet men grannlaget skulle fortsätta där i morgon. Så tillslut så fick vi av rocken på storoxen och kunde äntligen städa och åka hem till kärringar, mamma,  ungar, hundar och lite andra djur. Så de blev en lång dag för jag var hemma efter kl.18.30.
Och nu tänker jag inte skriva så mycket mer.
Jo lite till, vi hade 31 älg observationer och är säkra på att de var Minst 9 olika älgar vi såg.

Och nu kommer lite bilder för er som inte kan läsa ;)Ganska skaplig oxe han fick omkull Stig
Här syns de ganska tydligt att de är en 9-taggare
Ja de är en av de större älgarna som hängt här i slaktboa någonsin!!
Här är undertecknad igång och styr och ställer lite. För så vitt jag vet så klär inte älgen av sej själv ;)
Här är Mia och Gunnar igång och visar Stefan hur de ska gå till och hur man gör och varför!

Nej nu orkar jag inte skriva mer! Godnatt med er

//Lill-Henrik   

Kommentarer
Postat av: Mia

Det var bra, men var är min Trofétjur :(

2008-10-14 @ 06:31:04
URL: http://miaimolkom.blogg.se/
Postat av: kicki

Himla fin sida ni har, roligt när man är nyfiken, då kan man ju bara gå in här och kolla hur det går för er...uppe i Gräs där vi jagar har det skjutits 7 stora och 3 små, vi har 2 stora och 7 små kvar...

ha det gött i skogen...kicki lettenström

2008-10-14 @ 18:04:25
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0